اتیسم و رویکردهای درمان

نویسنده: یلدا فروید – روانشناس و نوروتراپیست

تاکنون هیچ روش قطعی‌ برای درمان مبتلایان به اختلال اتیسم یافت نشده است. کارآمدترین روش، توانبخشی است. ما در مرکز درمان اتیسم جهش به شما و فرزندتان کمک می‌کنیم که با کنترل نشانه‌های اتیسم زندگی بهتری داشته باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارائه خدمات به افراد اتیستیک در مرکز اتیسم جهش با شماره 22580244 تماس حاصل نمایید.

اختلال طیف اتیسم را بيشتر مي‌توان يك اختلال نورولوژيكي كه خودش را در سال‌هاي اوليه رشد كودك نمايان مي‌كند، معرفي نمود. اين اختلال باعث مي‌شود كه مغز نتواند در زمينه رفتارهاي اجتماعي و مهارت‌هاي ارتباطي به‌درستي عمل كند و مزاحم او براي يادگيري چگونگي ارتباط و تعامل با ديگران به‌طور اجتماعي مي‌شود. كودكان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اتیسم در زمينه ارتباط كلامي و غيركلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتارهاي اجتماعي، فعاليت‌هاي سرگرم‌كننده و بازي داراي مشكل مي‌باشند.

درمان اتیسم در کودکان

اتیسم بزرگسالان

اتیسم، اختلالی مادام العمر است و ممکن است برخی افراد در بزرگسالی تشخیص داده شوند که مبتلا به اتیسم هستند، که ممکن است به خاطر این باشد که این افراد در طیف بالای عملکرد اتیسم قرار دارند و علائم به صورتی است که در دوره‌های پیش از این قابل تشخیص نبوده است. البته می‌توان به این امر تشخیص‌های اشتباه پیشین مانند بیش فعالی و نقص توجه یا وسواس را نیز اضافه نمود.

یک فرد بزرگسال دارای اتیسم، دارای علائم زیر است:

  • در تعاملات اجتماعی با مشکلاتی مواجه است و ممکن است اصلا دوستی نداشته باشند.
  • از برقراری ارتباط چشمی به وضوح اجتناب می‌کند.
  • متوجه حرکت‌های غیرکلامی و یا ایما و اشارات در صورت دیگران نمی شود و یا آنها را درک نمی‌کند.
  • تغییر در صدای دیگران در اثر تغییر حالات عاطفی و هیجانی را درک نمی‌کند.
  • طبق روال و اصولی که برای خودش تعریف نموده عمل می‌کند و با آنها راحت است و تغییر در آنها موجب عصبانیت یا رنجش او می‌گردد.
اتیسم در بزرگسالان
ثبت‌نام کارگاه اتیسم (ویژه مربیان)

رویکردهای درمان اتیسم

  • رویکرد ABA

یکی از شناخته‌شده ترین گزینه‌های رفتار درمانی، رویکرد درمانی ای بی ای (ABA) است که در همه جای دنیا به خانواده‌ها پیشنهاد می‌گردد. در ایران نیز در تمام مراکز سازمان بهزیستی این خدمات به کودکان و خانواده‌ها ارائه می‌گردد. اما این درمان ارائه شده، بسیار قدیمی و به اصطلاح کلاسیک است.

  • رویکرد TEACCH

رویکرد تیچ از شناخته‌شده‌ ترین رویکردهای درمانی اتیسم است که میتوان از آن برای بهبود زندگی کودک دارای اتیسم بهره گرفت. این روش، می‌تواند آن چیزی که تحت عنوان خود انگیختگی و استقلال است را برای کودک دارای اتیسم در آینده مهیا نماید. متاسفانه در کشور ما از این رویکرد به دلیل عدم شناخت بهره کمی گرفته می‌شود. از اصول تشکیل دهنده این رویکرد این است که روش‌های غیر کلامی دارای ساخت همراه با شیوه های نسبتا یکسان و فاقد تغییر برای افراد دارای اتیسم مناسب‌تر هستند.

آموزش‌های دارای ساخت شامل فعالیت‌هایی با آغاز و پایان های مشخص است. در این چهارچوب، چیدمان فیزیکی، هدایت کننده فعالیت است و حمایت‌های بصری در این رویکرد به جای آموزش‌های کلامی، اطلاعات ارائه شده به کودک را شفاف تر کرده و باعث افزایش ادراک کودک می‌گردد. محیط فیزیکی مشخص، کنترل محرک‌ها و فرایند انجام کار از اصول کار در روش تیچ است.

  • کار درمانی

کار درمانی به فرد دارای اتیسم کمک می‌کند تا مهارت‌های شناختی، جسمی، اجتماعی و حرکتی اش ارتقا پیدا کند. هدف این روش بهبود مهارت‌های زندگی است که به فرد امکان زندگی مستقل را می‌دهد. برنامه‌های کار درمانی برای کودک دارای اتیسم بیشتر حول و حوش مهارت‌های بازی، استراتژی‌های یادگیری و موضوعات حسی و حرکتی متمرکز است.

تماس با مرکز درمان اتیسم جهش

2 دیدگاه برای “مرکز درمان اتیسم جهش | رویکردهای درمان اتیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *