سوالات متداول

 اگر سوالی دارید در فرم زیر برای ما ارسال کنید

 

راه رفتن مستقل کودک از چه زمانی شروع می شود و چه عواملی باعث دیر راه افتادن مستقل در کودکان می شود؟

دکتر مالک میرزایی (متخصص اختلالات رشدی): دامنه ی شروع راه رفتن مستقل از 11 تا 17 ماهگی متغیر است. در کودکانی که از لحاظ سیستم عصبی و همچنین وضعیت اسکلتی عضلاتی دارای رشد نرمالی هستند عوامل و شرایط محیطی بسیار تاثیرگذار هستند. قبل از راه رفتن، مهارت های حرکتی زیر با توالی منظم باید در کودکان دیده شود:ایستادن مستقل، نشستن مستقل، چهار دست و پا رفتن، سینه خیز رفتن و غلطیدن. عواملی همچون چاقی، وجود بعضی از اختلالات عصبی - رشدی، کروموزومی مانند سندرم داون و متابولیک مانند بیماری PKU  و همچنین محیط زندگی فقیر (محیطی که شرایط جست و خیز کودکانه در آن فراهم نباشد،مانند بچه هایی که در شیرخوارگاه فقط بر روی یک تخت زندگی می کنند.) در زمان شروع راه رفتن کودک تاثیر دارد. چنانچه در توالی رشدی کودک خود دچار شک و تردید هستید می توانید با مراجعه به متخصص مربوطه، شرایط لازم را برای رشد عادی کودک خود فراهم نمایید.
مرکز توانبخشی جهش با بهره مندی از متخصصان رشدی می تواند یاری گر خانواده های عزیز در این زمینه باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 22580120 تماس بگیرید.

مراحل رشد نوزاد از 1 تا 12 ماهگی

دکتر مالک میرزایی (متخصص اختلالات رشدی): در پاسخ به این سوال باید گفت که در واقع بسیاری از کودکان با اختلالات عصبی- رشدی، حتی آنهایی که از لحاظ مهارت ارتباطی گفتار، دچار ناتوانی هستند، گیمرهای خوبی می‌توانند باشند. ولی صرفا می توان گفت این یک تک مهارت خاص است. و از منظری دیگر می توان گفت که انجام بازی‌های کامپیوتری باعث ضعف در آگاهی محیطی و دیگر ورودی‌های اطلاعات به مغز همچون اطلاعات دیداری،  شنیداری، بویایی و سایر حواس می‌شود. از لحاظ رفتاری نیز می تواند منجر به یک عادت مخرب شود. به طوریکه کودک تلاش می‌کند به بهانه‌ های مختلف سراغ بازی‌های کامپیوتری برود.

 دکتر مالک میرزایی (متخصص اختلالات رشدی) : جواب این سوال با توجه به علم روز، در یک کلمه "خیر" است. اما در توضیح باید گفت که بسته به میزان درگیری در سیستم و مدارهای اعصاب مرکزی و عملکرد رفتارهای متعاقب آن در حوزه‌های شناختی/ارتباطی/ عاطفی و حرکتی با انجام امور نظارتی آموزشی/ توانبخشی منظم و براساس اصول رشدی مرتبط می ‌توان رفتارهای مورد نظر را در جهت سازگاری با محرک‌های محیطی بهبود و تعدیل بخشید. ولی به صورت کلی یک سری رفتارها  به صورت هر چند کنترل شده تا پایان عمر با فرد همراه هستند.

دکتر مالک میرزایی (متخصص اختلالات رشدی): درواقع پاسخ به این سوال واضح و شفاف نیست، وابسته به ژنتیک، وضعیت والدین از لحاظ سابقهِ‌ی بیماری، بارداری چندم مادر، تغذیه در دوران بارداری، نوع زایمان و برخی عوامل محیطی دیگر است ولی با توجه به تمام موضوعات، احتمال اینکه نوزاد با اختلال متولد شود چیزی در حدود 10 درصد است و برای هر کس با هر نوع وضعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره ممکن است رخ دهد.

دکتر مالک میرزایی (متخصص اختلالات رشدی): هنوز متخصصان به طور دقیق نمی دانند چه خطایی در مغز افراد با اختلال طیف اتیسم رخ می دهد ولی پایه های ژنتیکی و عصب شناختی این اختلال قابل بحث است. در مورد پایه های عصبی شناختی مشخص است که چند حوزه از مغز این کودکان یا افراد دچار نارسایی عصبی شناختی است. در واقع باید گفت که سلول های مغزی افراد با اختلال طیف اتیسم، پیوندها و اتصال های ناقصی دارند.در این خصوص باید به سطوح غیرطبیعی برخی هورمون ها نیز اشاره کرد. در خصوص پایه های ژنتیکی نیز می توان عنوان نمود که حدود 95 درصد این اختلال پایه ی ژنتیکی دارد اما در واقع هیچ ژن منفردی برای بوجود آمدن آن کشف نشده است بلکه ژن های مختلفی در پدیدآیی آن نقش دارند و باید ذکر کرد که ژن های درگیر در همه افراد با این اختلال مشابه یکدیگر نیستند.

سوالات خود را برای ما ارسال نمایید

نام و نام خانوادگی(ضروری)