شناختی ذهنی

نویسنده: روح اله حاجی زاده – متخصص روانشناختی کودک

مهارت شناختی یک اصطلاح است که اشاره به توانایی‌های فرد برای پردازش افکار دارد. در حقیقت توانایی‌های شناختی از توانایی‌های یک فرد برای انجام فعالیت مختلف ذهنی که بیشتر مرتبط با یادگیری و حل مسئله است، نشات می‌گیرد.

منظور از مهارت شناختی چیست؟

مهارت‌های شناختی در واقع مهارت‌های اصلی مغز برای تفکر، خواندن، یادگیری، به یادآوردن، استدلال و توجه است. این موارد با هم در تعامل متقابل هستند و اطلاعات را دریافت، پردازش و طبقه بندی می‌کنند و نهایتا یادگیری واقعی اتفاق می‌افتد.

مهارت شناختی

بیشتر بخوانید: ارزیابی رشدی کودک

به عبارت دیگر، توانایی تفکر و استدلال، صحبت‌کردن، به خاطر سپردن، سازماندهی کردن، درک و فهمیدن، بخشی از توانایی‌های شناختی است که در طول دوران رشد، پرورش می‌یابد.

رشد مهارت‌های شناختی 

از دوسالگی به بعد مهارت‌های شناختی کودک به طرز شگفت انگیزی رشد می‌کند. کودک قادر می‌شود به شکل پیچیده‌تری فکر کند، از نمادها استفاده کند و برای معرفی اشیا نیازمند حضور عینی آنها نباشد.

آیا رشد مهارت‌های شناختی با رشد زبان رابطه مستقیم دارد؟

رشد مهارت‌های شناختی در کودکان بستگی زیادی به رشد زبان گفتاری دارد. همراهی رشد شناختی و رشد زبانی به کودک این توانایی را می‌دهد که به مفهوم سازی ذهنی دست بزند، فکر کردن به صورت واقعی اتفاق بیفتد و کودک توانایی طبقه بندی کردن، مقایسه کردن و حتی نتیجه گیری را بیاموزد.

تماس با مرکز توانبخشی جهش

2 دیدگاه برای “شناختی ذهنی

  1. نجمه گفته:

    سلام بالا بردن توانایی‌های شناختی بچه ها یکی از وظایف مهم والدین هست و در صورتیکه بچه ها رو نشناسیم و نتونیم کمکشون کنیم مشکلات زیادی براشون ایجاد می‌کنیم و دقیقا یکی از این مشکلات، استرس و ناخن جویدن فرزندم بود که براش ایجاد شده بود ولی با شرکت در دوره های کاملا عملیاتی rj نه تنها این مشکلات حل شد بلکه در زمینه های ارتباطی و دوست یابی و تحصیلی ش هم تاثیر بسیار خوبی داشت.

    • jaheshcenter گفته:

      درود بر شما. ممنونیم که وقت گذاشتید مطالعه کردید و نظر ثبت کردید.
      ” شناخت، رابط و واسط بین همه حوزه های رشدی است. افزایش شناخت مساوی است با ارتقا سطح کیفی رشد کودک و یا فرد”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *